Vaste ritprijzen beheren

De vaste tarieven kan je opgeven op basis van een postcode of met een plaatsnaam. Deze tarieven kan je aanmaken via het menu, productinstellingen / stamgegevens / tarieftabellen.
Je kan hier 3 verschillende tabelsoorten toevoegen en deze vervolgens op verschillende plaatsen in taxiID gaan gebruiken.

1. Dynamische vaste tarieven. Hier vul je per voertuigtype in met welke tarieven er een vaste ritprijs berekend wordt.

2. Tarieven op basis van postcodes. Bij adressen in Nederland word automatisch de postcode opgezocht. Als de postcode van de vertrek- en aankomst locatie in een regel van jouw bestand voorkomt wordt de ritprijs van deze regel gebruikt als vaste ritprijs.

3. Tarieven op basis van plaatsnaam. Omdat veel taxibedrijven dezelfde prijs voor plaats naar plaats ritten gebruiken bieden wij deze mogelijkheid hier ook. Let wel op dat je de schrijfwijze voor de plaatsnamen hanteert die ook in de auto-aanvullen te vinden is van het bestelformulier.

Bij optie 2 en 3 bieden wij ook de mogelijkheid om in plaats van een plaatsnaam of postcode een POICODE te gebruiken. Deze zijn te vinden onder productinstellingen / stamgegevens / POI's. Hier kan je vaste ritprijzen instellen voor luchthavens, ns stations of voor je eigen poi's.

Koppelen aan uw producten
In de productinstellingen van de klant producten kunt u de prijzen koppelen en activeren. Bijvoorbeeld voor het bestelformulier kunt u aangeven dat er gebruik gemaakt kan worden van de tarief tabellen en dat de aangemaakte tabellen gebruik kunnen worden door deze hier aan te vinken.

TIP: Download het voorbeeld bestand waarin er reeds een regel is aangepast. U dient altijd een CSV te uploaden, dit is een bestandstype welke u kunt kiezen bij de optie "opslaan als" vanuit Excel.